سقف اثرگذاری دلالان بر بازارهای ارز، طلا و خودرو چقدر است؟

تلاش نافرجام دلالان برای اثرگذاری بر بازارهای ارز، طلا و خودرو همین است و در بحران های آینده نباید این طبقه را به جای مقصر اصلی نشاند.

به گزارش تحریریه، سقوط قیمت دلار در هفته جاری که کارشناسان اقتصاد سیاسی آنرا بی ارتباط با انتخابات آمریکا ارزیابی می کنند، نشان داد که در بازارهای مختلف با محوریت بازارهای مستعد سفته بازی بازیگران اصلی چه کسانی هستند و چه کسانی نیستند.

در 3 روز کاری اخیر شاهد سقوط قیمت دلار و به دنبال آن سقوط قیمت طلا و خودرو؛ به خصوص خودروهای خارجی در بازار بوده ایم و دلالان در این حوزه ها تمام تلاش خود را برای جلوگیری از ریزش قیمت ها به کار برده اند.

قدرت بانک مرکزی و همه کاره بودن آن در بازار ارز باعث شده است تا تلاش دلالان میدان فردوسی برای حفظ قیمت ارزهای خارجی موضوعیت نداشته باشد، اما در بازار طلا و خودرو شاهد تلاش حیرت آور دلالان برای حفظ قیمت ها با ابزارهای خرید و تبلیغات هستیم.

این تلاش در دو روز گذشته در حوزه طلا در اوایل صبح به صورت افزایش اسمی قیمت سکه خود را نشان داده و در بعدازظهر با شکست مواجه شده و ریزش قیمت ها اتفاق افتاده است.

در بازار خودرو هم فضا از دست دلالان و نمایشگاهدارهای بزرگ کشور که در چند خیابان اصلی تهران متمرکز هستند خارج شده و با نگرانی به تماشای سقوط آزاد قیمت خودروهای خارجی نشسته اند.

پایش این وضعیت نشان می دهد که سهم و توان اثرگذاری دلالان طلا و خودرو همین است که در این چند روزه شاهد هستیم و هرگونه تبلیغاتی در گذشته و آینده برای نسبت دادن بحران های اقتصادی منبعث از سقوط آزاد ریال به دلالان خیابان های ایران؛ گمراه کننده و غیرواقعی است.

سقوط قیمت دلار ادامه دارد و کارشناسان از ارقامی مانند دلار 15 هزار تومان و یا در حالت بدبینانه 18 هزار تومان صحبت می کنند.

پایان/

۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۸
کد خبر: 393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 1 =